Skepwinkel

Er bestaan een hele hoop interessante boeken over allerhande skeptische onderwerpen, zowel in het Engels als in het Nederlands. Op deze pagina vindt u een mooie lijst.

Lees meer »

 

De geschiedenis van Vlaanderen

De Geschiedenis van Vlaanderen beslaat 36 hoofdstukken en loopt van de Romeinse tijd tot het eind van de 14e eeuw wanneer Vlaanderen verdwijnt als zelfstandige staat. Pas in de 21e eeuw zal Vlaanderen weer uitzicht hebben op onafhankelijkheid.

De Geschiedenis van Vlaanderen komt binnenkort in boekvorm uit. Meer informatie vindt u op m'n boekenpagina. Om deze reden werden de teksten voorlopig offline gehaald.

Lees meer »


Beknopte cursus Baskisch

Het Baskisch of euskara is een van de oudste talen van Europa. Om wat Baskisch te leren bent u hier aan het juiste adres.

Lees meer »

 

Vlaams en Nederlands

Hoe zit het nu? Spreek ik Vlaams of Nederlands, of nog iets anders? Dit artikel geeft de antwoorden van diverse taalinstituten en een eigen mening.

Lees meer »

 

Vlaams en Vlaanderen in andere talen

De termen Vlaams en Vlaanderen in 52 talen.

Lees meer »

 

Is het Engels een moeilijke taal?

Ik hoor mensen vaak verklaren dat het Engels een eenvoudige taal is die makkelijk te spreken valt. Niets is echter minder waar.

Lees meer »

 
 
Over Herman Boel

Herman Boel is voltijds zelfstandig vertaler en auteur van vier boeken.

Lees meer »
Disclaimer
  • Aansprakelijkheid voor gebruik van de inhoud van de website.

Lees meer »
Browsercompatibiliteit

Deze webstek werkt prima in moderne browsers als Google Chrome, Firefox en Opera en mogelijk ook min of meer goed in Internet Explorer en Safari.

Contact

U kunt me contacteren via e-mail.

Contact »